logo
logo

Sneakers


Workshop Sneakers, basis

Je kiest uit een van de basispatronen: een laag model, hoog model of een paar zomer sneakers en vervolgens kies je het leder.

Er is steeds een ruim aanbod van leder, ook met een printje, het plantaardig gelooide leder is steeds in naturel.


Je tekent het patroon over en snijdt het leer uit.
Vervolgens ga je met de hamer en holpijp gaatjes maken.

Indien gewenst kan je nog oogjes (ringetjes) bevestigen voor de veter door te rijgen.


Als je zover bent kan je het leder aan de zolen naaien maar eerst prik je de gaatjes nog voor in het leder en de zool met een els.

Workshop Sneakers deluxe

Je kiest ook hier eerst je basispatroon uit die je dan vervolgens naar eigen smaak kan uitwerken: de sneaker verhogen, lijnen of figuren toevoegen, verschillende kleuren leder gebruiken en voeren met varkenssuede,..
Als je patroon klaar is kies je je leder en voering uit en teken je de delen over op het leder en snij je dit uit.
Vervolgens ga je de randjes afwerken: voor het soepele leder doe je dit met het filteerapparaat en kantenverf, voor het plantaardig gelooide leder ga je met een kantenschaafje en polijsthoutje aan de slag.

Eens deze voorbereidingen klaar zijn ga je de verschillende delen lijmen en stikken op de naaimachine.

De randjes worden netjes afgewerkt met kantenverf.


Als laatste naai je het leder aan de zolen.

Op het einde van de dag ga je naar huis met een mooi en uniek paar sneakers, waar er maar één paar van bestaat en dat zijn die van jou!!

Thema workshops

Workshop lederen Sneakers maken, basis
150€ Tijdens deze workshop maak jij je eigen lederen sneakers. Hoe cool is dat! Je start met het kiezen van een basispatroon: een hoog of laag model en kiest vervolgens het leer uit. Je gaat aan de slag met het patroon en gaat steeds verder: van het snijden van leer, gaatjes timmeren en in elkaar […]
Meer info / inschrijven
Workshop lederen sneakers maken, deluxe
Vanaf 195€ Je eigen sneakers maken; hoe cool is dat!! Je start met het kiezen van het model dat je naar eigen smaak kan aanpassen: de hoogte veranderen, lijnen of figuren toevoegen, verschillende kleuren leer, voeren met varkenssuede.Op het einde van de dag ga je naar huis met een paar unieke, eigengemaakte sneakers, waarvan er […]
Meer info / inschrijven
ArtisTiki envelopebooksmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram