logo
logo

Sneakers

Zonder gebruik te maken van een naaimachine zetten we de sneakers in elkaar.
Benieuwd?

Workshop Sneakers in 1 dag

Je kiest uit een van de basispatronen: een laag model, enkel model en een paar zomer sneakers en vervolgens kies je het leder. Er is steeds een ruim aanbod van leder, ook met een printje, het plantaardig gelooide leder is steeds in naturel.
Wanneer je je patroon gekozen hebt ga je deze overtekenen op het leder en snij je dit vervolgens uit. De randjes van het soepele leder ga je afweken met het filteerapparaat en kantenverf; de randjes van het tuigleder worden op een andere manier afgewerkt, nl met een kantenschaaf en een polijsthoutje, als dit gedaan is ga je het tuigleder eerst nog behandelen zodat het soepel blijft.
Vervolgens ga je met de hamer en holpijp gaatjes maken voor de veters. Heb je graag een ijzeren ringetje in het gaatje waar de veters doorlopen? Dan mag je eerst met de spindel nog oogjes bevestigen.
Als je zover bent kan je het leder aan de zolen naaien maar eerst prik je de gaatjes nog voor in het leder en de zool met een els.

Workshop Sneakers in 2 dagen

Je kiest ook hier eerst je basispatroon uit die je dan vervolgens naar eigen smaak kan uitwerken: de sneaker verhogen, lijnen of figuren toevoegen, verschillende kleuren leder gebruiken, een contrasterend stiksel geven, het plantaardig gelooide leder kleuren, voeren met varkenssuede,..
Als je patroon klaar is kies je je leder en voering uit en teken je de delen over op het leder en snij je dit uit.
Vervolgens ga je de randjes afwerken: voor het soepele leder doe je dit met het filteerapparaat en kantenverf, voor het plantaardig gelooide leder ga je met een kantenschaafje en polijsthoutje aan de slag. Wanneer je je sneakers in tuigleder maakt ga je eerst het leder behandelen zodat het soepel blijft en desgewenst een kleurtje geven. Omdat het leder nat is dient deze eerst te drogen.
Op dag 2 behandel je je tuigleder eerst nog zodat de kleur niet afgaat.
Eens deze voorbereidingen klaar zijn ga je je sneakers monteren, dwz de delen worden op elkaar gelijmd en er worden gaatjes gemaakt met de hamer en een naaitand.
Vervolgens ga je de delen op elkaar naaien met de zadelmakerssteek. Ik hoor je al denken 'de zadelmakerssteek??'. Met 2 naalden en gewaxt garen (nog eens effe een keuzestressje want er zijn wel wat kleurtjes voorradig) en hoe je dat precies doet? Dat leg ik je graag met hand en tand uit tijdens de workshop. Eens de delen genaaid zijn kan je je leder op de voering lijmen en uitsnijden.
Het is nu het moment om de rest van de randjes af te werken met het filteerapparaat en kantenverf voor het soepele leder en met de kantenschaaf en polijsthoutje voor het plantaardig gelooide leder. Je geeft nog een laatste stiksel op de bovenrand en vervolgens ga je met de hamer en holpijp de gaatjes maken voor de veters, heb je graag een ijzeren ringetje in het gaatje waar de veters doorlopen? Dan mag je eerst met de spindel nog oogjes bevestigen.
Als je zover bent kan je het leder aan de zolen naaien maar eerst prik je de gaatjes nog voor in het leder en de zool met een els.

Op het einde van dag 2 ga je naar huis met een mooi en uniek paar sneakers, waar er maar één paar van bestaat en dat zijn die van jou!!

Je kan je sneakers personaliseren als je dat wenst. Deze kan enkel met het onbewerkt natuurlijk gelooid leder. Dit kan door middel van eventueel een quote te 'schrijven' op het leder met een styluspen ofwel door middel van een tekening aangebracht met de lasergraveermachine.
Voor de tekening met de laser mag je een bestandje in .jpg of .pdf mailen naar [email protected]
Liefst graag een weekje van tevoren zodat ik voldoende tijd heb om het bestandje uit te werken en te graveren.

Thema workshops

Workshop lederen Sneakers maken in 1 dag
Vanaf 175€ Tijdens deze workshop maak jij je eigen lederen sneakers. Er zijn een paar basispatronen waaruit je kan kiezen en van daaruit kan je je sneaker personaliseren. De zolen zijn verkrijgbaar in maat 36 tot en met maat 47, en in de kleuren: wit, zwart of naturel.Graag de maat en kleur opgeven bij inschrijving.De […]
Meer info / inschrijven
ArtisTiki envelopebooksmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram